Skip to main content
Home » HOE SCHRIJF IK ME IN?

Welke foto’s moet ik gebruiken voor mijn profiel?

Bij een castingbureau is je gezicht je visitekaartje, en daarom wil je natuurlijk de foto gebruiken die jou van je mooiste kant laat zien en gelijk de aandacht pakt. Een van de eerste dingen waar onze klanten namelijk naar kijken zijn je foto’s. Maar wat als je nog geen goeie foto’s van jezelf hebt? En wat maakt een foto nu precies goed?

Laat jezelf zien
Het is erg goed voor je profiel als je foto’s gebruikt waarin allerlei verschillende kanten van jou naar voren komen. Je kan bijvoorbeeld een close-up foto gebruiken, maar het is slim om ook een full-body foto te uploaden. Hierdoor krijgen mensen een goed beeld van hoe je eruit ziet. Ook wordt het aangeraden om verschillende emoties naar voren te laten komen in je foto. Een neutrale foto is sowieso altijd goed, maar een foto waar je lachend op staat geeft ook net weer een andere kijk op jou. Kortom; probeer diverse foto’s te maken, met en zonder make-up!

Wees professioneel
Het is essentieel dat je foto’s professionaliteit uitstralen. We zien daarom liever geen vakantiefoto’s of selfies. Als je nieuw bent in de modellenwereld zal je wellicht nog geen fotoshoots hebben gehad maar gelukkig er zijn zat andere manieren om zelf een nette foto te (laten) maken voor je profiel.

We organiseren regelmatig inloop dagen waar je foto’s kan laten maken voor je profiel. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.


Het belangrijkste van je foto ben jij uiteraard, je wil daarom niet dat dingen in de achtergrond de aandacht opeisen. Als je de foto maakt tegen een witte muur is dat probleem al opgelost. Zorg dat je foto verticaal gemaakt wordt, dan hoef je niet achteraf in de foto te gaan snijden om hem passend te maken. Verder moet je foto van zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en zonder Facetune filters, zonnebrillen, familieleden of aan het zwembad op vakantie. Omdat we heel veel inschrijvingen ontvangen moeten we selectief zijn.

Blijf up-to-date!
Het is nooit verkeerd om zo nu en dan de foto’s op je profiel bij te werken. Ze moeten jou ten slotte representeren, en dus moet je er nog wel hetzelfde uit zien als op de foto. Het is bijvoorbeeld handig om nieuwe foto’s te uploaden als je je haar geverfd of geknipt hebt, of als er iets in je gezicht veranderd is, maar ook gewoon als je net een shoot hebt gehad waarvan je foto’s kan gebruiken.

Wij raden aan om in ieder geval om de paar maanden te controleren of je foto’s nog goed zijn. Dit kun je doen door in te loggen op onze website. Je kunt hier zelf al je gegevens en foto’s bijwerken.

Ben je er klaar voor om je perfecte foto’s te maken? Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ze te zien! Heb je nog meer vragen over foto’s? Check dan onze veel gestelde vragen om te zien of we je vraag misschien al hebben beantwoord.