Skip to main content
Home » Over ons » Bereken je maten

Bereken je maten

Bereken je Confectiemaat Dames

Bereken je confectiemaat heren

Bereken je taiilemaat dames en heren


Bereken je confectiemaat “boven” dames


Om de maat van je bovenkleding te berekenen heb je drie lichaamsmaten nodig.


* Je borstomvang
* Je taille
* Je heupomvang

Je borstomvang meet je door je borsten (helemaal rondom je rug) te meten (ter hoogte van je tepels). Hierna meet je het smalste gedeelte van je taille (deze items benadrukken je taille en laten je buikje verdwijnen). Als laatste meet je je heupen op het breedste gedeelte. Als je alle maten hebt kun je in de tabel kijken welke maat je hebt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je grotere borsten hebt en een smalle taille of andersom. Bij een stretchstof kun je dan gaan voor de kleinere maat (of tussenmaat als mogelijk) en bij andere materialen kun je beter kiezen voor een de grotere maat.

Bereken je confectiemaat “onder” dames


De maat van je broek bepalen kan soms heel lastig zijn. Om de maat van je broek te berekenen heb je de omtrek van je taille en heupomvang nodig. Meet weer het smalste gedeelte van je taille en het breedste gedeelte van je heupen en kijk in de tabel wat je confectiemaat is.


Bereken je confectiemaat “boven” heren


Het berekenen van de confectiemaat boven voor heren (overhemd, vest) is vrij eenvoudig. Meet je borstomvang met een meetlint, zoek je gemeten maat in de tabel en je hebt je confectiemaat boven.

Bereken je confectiemaat “onder” heren


Het berekenen van de confectiemaat onder (broeken) voor heren is vrij eenvoudig. Meet je Tailllemaat en binnenbeen lengte met een meetlint, zoek je de dichtsbijzijnde maat in de tabel. Zo bereken je je confectiemaat boven.


Bereken je Taillemaat
dames en heren

Voor het opmeten van je taillemaat heb je alleen een meetlint nodig. Plaats deze over je taille en meet het aantal centimeters. That’s it!