Skip to main content
Home » Over ons » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

IK WIL ME INSCHRIJVEN

 • Hoe kan ik me inschrijven als model of acteur?

  Inschrijven als model of acteur gaat heel makkelijk. Je maakt eerst een persoonlijk account aan. Daarna maak je een profiel aan en upload je een aantal goede foto’s. Iedereen kan zich inschrijven. Wij zoeken alledaagse gezichten waar kijkers zich mee kunnen identificeren. Bekijk onze blog “hoe schrijf ik me in als model of acteur”  voor meer informatie over hoe de inschrijf procedure verloopt.

 • Zijn er kosten aan een inschrijving verbonden?

  Nee, inschrijven is helemaal gratis!

 • Hoe kan ik me uitschrijven?

  We hopen natuurlijk dat je je nooit uit wilt schrijven, maar als je dat wel wilt kan je simpelweg een mailtje sturen naar casting@shootz.nl we zullen dan je complete profiel binnen 48 uur verwijderen.

 • Ik heb geen ervaring als model, is dat een probleem?

  Nee, dat is geen probleem. Tijdens de shoots krijg je alles wat je moet weten uitgelegd. Belangrijk is dat je fotogeniek bent en niet te verlegen. Iedereen (zelfs Doutzen) is ooit eens begonnen. Als acteur wordt vaak wel om ervaring gevraagd. Dit verschilt per opdrachtgever.

 • Ik ben minderjarig maar wil model worden, kan dat?

  Shootz cast ook kindermodellen. Ben je onder de 18? Vraag dan eerst toestemming aan je ouders of verzorger(s) voordat je jezelf opgeeft. Ben je onder de 13 jaar dan heb je ook een ontheffing nodig van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. (de vroegere arbeidsinspectie) kijk op deze pagina van het Ministerie voor meer informatie. De opdrachtgever van Shootz dient een ontheffing aan te vragen. Wij verwachten wel dat een ouder of voogd mee is voor de begeleiding van een minderjarige.

 • Waar moet ik aan voldoen als model of acteur?

  We zijn op zoek naar allerlei type mensen met een geweldige uitstraling en vol enthousiasme. Je hoeft dus niet broodmager te zijn of super veel ervaring te hebben, iedereen is welkom! Belangrijke voorwaarden zijn wel dat je je heel comfortabel voelt voor de camera, je het super leuk vindt om modellenwerk te doen en een professionele houding hebt. Wij zoeken betrouwbare mensen die hun afspraken nakomen. Je vertegenwoordigt onze agency dus zullen we je ook op alle manieren proberen te begeleiden.


PROFIEL

 • Welke foto’s zijn geschikt voor mijn profiel?

  Een ander belangrijk punt is dat je beschikt over een paar professionele foto’s. Dus geen vakantiefoto’s, selfies, foto’s met Insta filters, met zonnenbrillen of met iemand anders. Belangrijk is dat je verticale foto’s upload! 

 • Kan ik nieuwe foto’s toevoegen en/of andere foto’s verwijderen?

  Dat is zeker mogelijk. Als je inlogt op je account is het mogelijk om al je gegevens aan te passen, en zo ook je foto’s. We raden aan om zowel foto’s als persoonlijke kenmerken als haarlengte, kleur, tatoeages e.d. up-to-date te houden zodat je een actueel beeld schept van je uiterlijk.

 • Hoe bereken ik mijn maten?

  Dat is op zich heel simpel maar verschilt wel voor heren, dames of kinderen. Alles over het berekenen van confectie maten en taiilematen vind je op onze pagina maten berekenen.

 • Mijn gegevens zijn veranderd. Hoe pas ik ze aan?

  Om je gegevens aan te passen log je in op je account. De gegevens moeten opnieuw worden goedgekeurd en het zal maximaal 48 uur duren voor de nieuwe gegevens online staan.

 • Hoe wordt mijn profiel beter gevonden?

  Om beter gevonden te worden is het belangrijk dat je professionele foto’s gebruikt en je profiel zo goed mogelijk invult. Probeer alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in te vullen. Zorg ook dat als er iets aan je uiterlijk veranderdt zoals je haarkleur of lengte, tatoeages en/of piercings je dit in je profiel aanpast. Dit kun je heel makkelijk zelf doen doen door in te loggen met je inlog gegevens.  

 • Hoe lang moet ik wachten op goedkeuring van mijn profiel?

  Het kan enkele uren tot enkele dagen duren (afhankelijk van de drukte) voor je profiel op onze website komt te staan. Onze casting director beoordeeld elk nieuw profiel. Er wordt gekeken naar de foto’s, of het ingevulde profiel volledig is en of je profiel valt binnen de doelgroep die onze klanten zoeken. We proberen je binnen 24 uur te mailen of we je profiel online hebben staan.


HET BOEKINGSPROCES

 • Hoe word ik geboekt?

  Klanten van Shootz kunnen jouw als acteur of model rechtstreeks selecteren in onze database. Ook vragen zij ons vaak een voorstel te doen met verschillende opties. Als er interesse is van een klant zullen altijd eerst contact opnemen met onze modellen en acteurs. We bespreken de opdracht, de datum, tijden, de vergoeding en de looptijd van het rechtsvrije gebruik.

  Hierna gaan we een bevestiging sturen naar onze klant en ontvang jij een boekingsovereenkomst en uitgebreide briefing met alle informatie over de opdracht, de tijden, adresgegevens, telefoonnummers en een quitclaim.

  Bij Shootz gaat altijd alles in overleg. Wij vertegenwoordigen de belangen van onze modellen, acteurs en figuranten en doen er alles aan om je te helpen, begeleiden en adviseren. 


OVER DE SHOOTS / OPNAMES

 • Moet ik mijn eigen outfits meenemen?

  Dat is heel verschillend. Voor een mode shoot uiteraard niet. ook voor een commercial is dit vaak geregeld. Als acteur of figurant wordt er wel vaak gevraagd om eigen kleding mee te nemen. Uiteraard zullen we je hierover uitgevoerd briefen. Neem altijd minimaal twee sets kleding mee.

 • Moet ik mijn eigen maaltijden verzorgen in de pauzes?

  In principe verschilt dit per opdrachtgever. Als je op een set aanwezig bent is er meestal wel een maaltijd, maar dit is niet altijd gezegd. Wij doen ons uiterste best om dit goed te regelen. Uiteraard krijg je hier van tevoren informatie over. 

 • Wat betekenen de termen ‘call’ en ‘wrap’?

  Call is de tijd waarop je aanwezig moet zijn. Als je een call om 13:00 hebt word je daar dus ook echt om 13:00 uur verwacht. De wrap is de tijd waarop de draaidag eindigt. Houd er rekening mee dat deze altijd nog kan uitlopen.


FINANCIËN

 • Hoeveel verdien ik per klus?

  Dat hangt heel erg af van de klus zelf, de opdrachtgever en de tijd dat je bezig bent. Als figurant verdien je bijvoorbeeld minder dan als acteur. Bij modellenwerk ligt het ook aan hoe groot het merk is waar je voor poseert. Uiteraard bespreken we de vergoeding eerst met jou voordat we met de opdrachtgever verder gaan. Jij bepaalt!

 • Worden mijn reiskosten vergoed?

  In de meeste gevallen zijn de reiskosten wel of proberen wij ze te verrekenen in de vergoeding. Ook dit doen we samen in overleg.

 • Wat is en Buy-out?

  Een merk kan er voor kiezen om je een buy-out, een soort vergoeding, te betalen. Je mag dan voor een vastgelegde periode geen shoots doen voor concurrenten zodat jouw gezicht gelinkt blijft aan het betreffende merk. Daarbij geef je als je een buy-out ontvangt toestemming aan het merk om jouw foto’s of opgenomen beeldmateriaal voor langere tijd te gebruiken. Uiteraard begeleiden wij je daarbij.

 • Ik wil graag factureren, kan dat?

  Sommige modellen sturen een factuur naar Shootz voor de door hen geleverde diensten, omdat ze bijvoorbeeld op zeer frequente basis modellenwerk doen en ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Als jij ook wil factureren hebben we je IBAN- en KVK-nummer nodig voor onze administratie.

 • Ik heb geen Kamer van Koophandel inschrijving. Hoe krijg ik betaald?

  Geen probleem. Hiervoor hebben wij een IB47 formulier van de belastingdienst. Als je deze invult kunnen wij je gewoon per bank uitbetalen. Deze vergoeding voor modellenwerk valt onder ‘inkomsten’, vergeet daarom niet je eventuele werk voor Shootz mee te nemen bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.


OVERIGE VRAGEN

 • Ik heb toch nog een vraag.

  Het kan zijn dat je toch nog een vraag hebt. Mail ons dan op casting@shootz.nl of vul het contactformulier in op onze contactpagina.