Hoe schrijf ik me in als acteur, model of figurant

Hoe schrijf ik me in als acteur, model of figurant

Of je nu vanaf kinds af aan al model of acteur wil worden of pas recentelijk geïnteresseerd bent geraakt in modellenwerk; Shootz biedt iedereen de kans om zich in te schrijven en een plek te verkrijgen in onze database. Voor je het weet sta je zelf wel op de set voor een fotoshoot of reclame! Maar hoe schrijf je je bij ons in als model of acteur?
Voor de eerste stap ben je nu al met vlag en wimpel geslaagd, je bevind je op dit moment namelijk al op de website van een castingbureau! Stap twee is het maken van een account. Dit kan heel gemakkelijk en gratis via de knop rechtsboven in de website. In principe kan vrijwel iedereen zich bij ons inschrijven, je hoeft geen ervaren catwalk model met maatje 30 te zijn. We zoeken allerlei soorten gezichten waar de gemiddelde kijker zich mee kan identificeren. Vul je profiel zo volledig mogelijk in, zo kan je beter gevonden worden als je profiel eenmaal online staat.
Ervaring
Het is altijd mooi meegenomen als je wat ervaring op zak hebt, maar dit is absoluut niet vereist. Tijdens het invullen van je profiel krijg je de kans aan te geven of, en hoeveel ervaring je hebt. Mocht dit amper tot geen zijn hoef je je geen zorgen te maken. Er zal altijd iemand op de set aanwezig zijn die je begeleid en waar je al je vragen aan kunt stellen.
De perfecte foto
Na het invullen van je gegevens is het tijd om je allermooiste foto's uit de kast te trekken. Er zijn een paar eisen voor de foto's, zo zien we liever geen selfies of vakantiefoto's omdat deze vaak niet gezien worden als professionele foto's. Verder is het belangrijk dat je foto's een goed beeld geven van wie jij bent. Profielen die worden aangemaakt met zelfgemaakte foto's hebben grote kans te worden afgewezen. Meer over de perfecte foto lees je in ons blog 'Welke foto's moet ik gebruiken voor mijn profiel?'.
TIP: Gebruik een laptop of computer om je in te schrijven voor het beste resultaat!

Als we je inschrijving hebben ontvangen controleren we of de gegevens kloppen, of je foto's professioneel genoeg zijn en of je past binnen ons bestand. Na enkele dagen krijg je van ons een email waarin staat of je account is goedgekeurd. Als we je account hebben goedgekeurd zorgen we dat je profiel zo snel mogelijk op onze website komt te staan en vanaf dat moment kan je gevonden worden in onze database en gaan we je aanbieden bij onze opdrachtgevers. Je mag jezelf nu officieel een Shootz model of acteur noemen!
Je bent nog maar enkele minuten verwijderd van een profiel op onze website. Waar wacht je nog op?

Lees meer: Hoe schrijf ik me in als acteur, model of figurant

  • Hits: 1046

Hoe schrijf ik me in?

BLOG WELKE FOTO’S MOET IK GEBRUIKEN VOOR MIJN PROFIEL?


Bij een castingbureau is je gezicht je visitekaartje, en daarom wil je natuurlijk de foto gebruiken die jou van je mooiste kant laat zien en gelijk de aandacht pakt. Een van de eerste dingen waar onze klanten namelijk naar kijken zijn je foto's. Maar wat als je nog geen goeie foto's van jezelf hebt? En wat maakt een foto nu precies goed?
Laat jezelf zien
Het is erg goed voor je profiel als je foto's gebruikt waarin allerlei verschillende kanten van jou naar voren komen. Je kan bijvoorbeeld een close-up foto gebruiken, maar het is slim om ook een full-body foto te uploaden. Hierdoor krijgen mensen een goed beeld van hoe je eruit ziet. Ook wordt het aangeraden om verschillende emoties naar voren te laten komen in je foto. Een neutrale foto is sowieso altijd goed, maar een foto waar je lachend op staat geeft ook net weer een andere kijk op jou. Kortom; probeer diverse foto's te maken, met en zonder make-up!
En belangrijk, maak en gebruik altijd foto's in "Staand verticaal formaat". De optimale resolutie is 1000px breed / 1200px hoog of 500px breed / 600px hoog
Wees professioneel
Het is essentieel dat je foto's professionaliteit uitstralen. We zien daarom liever geen vakantiefoto's of selfies. Als je nieuw bent in de modellenwereld zal je wellicht nog geen fotoshoots hebben gehad maar gelukkig er zijn zat andere manieren om zelf een nette foto te (laten) maken voor je profiel. We organiseren regelmatig inloop dagen waar je foto's kan laten maken voor je profiel. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.
Het belangrijkste van je foto ben jij uiteraard, je wil daarom niet dat dingen in de achtergrond de aandacht opeisen. Als je de foto maakt tegen een witte muur is dat probleem al opgelost. Zorg dat je foto verticaal gemaakt wordt, dan hoef je niet achteraf in de foto te gaan snijden om hem passend te maken. Verder moet je foto van zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en zonder Facetune filters, zonnebrillen, familieleden of aan het zwembad op vakantie. Omdat we heel veel inschrijvingen ontvangen moeten we selectief zijn.

Blijf up-to-date!
Het is nooit verkeerd om zo nu en dan de foto's op je profiel bij te werken. Ze moeten jou ten slotte representeren, en dus moet je er nog wel hetzelfde uit zien als op de foto. Het is bijvoorbeeld handig om nieuwe foto's te uploaden als je je haar geverfd of geknipt hebt, of als er iets in je gezicht veranderd is, maar ook gewoon als je net een shoot hebt gehad waarvan je foto's kan gebruiken. Wij raden aan om in ieder geval om de paar maanden te controleren of je foto's nog goed zijn. Dit kun je doen door in te loggen op onze website . Je kunt hier zelf al je gegevens en foto's bijwerken.
Ben je er klaar voor om je perfecte foto's te maken? Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ze te zien! Heb je nog meer vragen over foto's? Check dan onze veel gestelde vragen om te zien of we je vraag misschien al hebben beantwoord.

Lees meer: Hoe schrijf ik me in?

  • Hits: 227


Modellen

Acteurs
Actrices
Figuranten
Hosts / Hostessen
Presentatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.